juni 16, 2024
kostrådgivare

Jobba som professionell kostrådgivare

Kosten är en viktig del både i sjukdomsförebyggande syfte, men även otroligt viktigt vid en rad andra sjukdomar. Att arbeta som kostrådgivare är ett spännande yrkesval då du kommer inspirera, coacha och hjälpa människor leva ett mer hälsosamt liv.

Människor är mer medvetna kring sina kostval, men behöver stöd och inspiration för att kunna anpassa sin kost utifrån deras mål. Det är här du kommer in som kostrådgivare och kan stötta med dina kunskaper. Det spelar ingen roll om tanken är viktnedgång, idrottsprestation eller att bara leva ett hälsosamt liv.

Det kan vara så att du för närvarande erbjuder personlig träning och att du utöka dina kunskaper om nutrition och kostrådgivning. Vill du ta steget och utbilda dig till kostrådgivare rekommenderar vi i första hand en flexibel distansutbildning. Kostrådgivare utbildning är ett utmärkt val på distans.

Arbetsöversikt:

En kostrådgivare kan se fram emot en spännande arbetsdag, där man arbetar flexibelt och styr själv sina tider. Du kommer med hjälp av din kunskap skapa individanpassade kostupplägg för dina kunder, undervisa och framförallt främja god hälsa och förebygga sjukdom. Du kommer motivera människor och hjälpa dem nå sina mål.

Ansvarsområden och dagliga arbetsuppgifter omfattar vanligtvis följande:

  • Skapa kostscheman, kostupplägg, analys av energibalans
  • Genomförande av 1:1-sessioner med kostrådgivning.
  • Leda små gruppklasser eller samtal i små grupper.
  • Arbeta med kunderna för att förbättra den allmänna hälsan.

Färdigheter och egenskaper:

En kostrådgivare ska ha kunskap och färdigheter som är inriktade på att hjälpa människor att uppnå sina hälsomål. Detta omfattar bland annat följande:

  • Kunskap om hur man ger lämpliga råd till grupper som idrottare, äldre vuxna och gravida kvinnor.
  • Rådgivarna bör också ha ”mjuka” färdigheter, t.ex. att bygga upp relationer, kommunicera och ha empati.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *