juni 16, 2024
leasea skrivare

Leasea skrivare med printavtal hos Grenke

Företag kan dra nytta av en mängd fördelar om de leasar skrivare. Istället för att göra ett stort direkt inköp av teknik kan du frigöra ditt kassaflöde och investera i andra delar av verksamheten, samtidigt som du fortfarande har tillgång till den utrustning du behöver.

Har du någonsin undrat vad du gör när du måste göra dig av med en skrivare? Det finns ingen skrivarsymbol på återvinningslådan och en skrivare får inte heller plats i en vanlig kontorsavfallskärl. Att göra sig av med gammal utrustning som skrivare är ett problem som du kan undvika om du väljer att leasa – leasingfirman tar hand om allt detta och sparar tid och resurser åt dig.

Dessutom innebär leasing av en skrivare att ditt företag håller sig uppdaterat om alla tekniska framsteg. När ditt leasingavtal löper ut kan du uppgradera till en ny, mer uppdaterad modell, i stället för att behöva spara och lägga ut pengar på en ny skrivare när din nuvarande skrivare blir för gammal och trött.

Här är några av de snabba fördelarna med att leasa skrivare i stället för att köpa den:

  • Ingen startinvestering – skrivare är dyra, och inte alla företag har råd att göra investeringen. Med leasing slipper du den stora initiala utgiften, men du får fortfarande varan.
  • Kassaflöde – kassaflöde är avgörande för alla företag, oavsett om de är nystartade eller inte. Genom att leasa en skrivare kan man frigöra det viktiga kassaflödet och behålla pengarna där de behövs i stället för att betala ut en stor summa på en gång.
  • Skatt – visste du att leasing av en skrivare kan bidra till att minska din skattesedel? Eftersom leasingavgifterna kan dras av som en vanlig företagskostnad är de mer fördelaktiga än kapitalavdrag (ett krav som du kan göra när du köper tillgångar som behålls för att användas i ditt företag).
  • Håll dig uppdaterad – Genom att leasa en skrivare kan du dra nytta av den tekniska utvecklingen vid en tidpunkt och till en kostnad som passar dig, i stället för att behöva betala för att uppgradera till en helt ny modell.
  • Underhåll – Skrivare är komplexa utrustningar som kan vara besvärliga att försöka reparera. Men när du leasar din maskin ingår ofta underhållet som en del av paketet, vilket gör att du slipper allt administrativt krångel. Många avtal erbjuder också möjligheten att inkludera påfyllning av toner.
  • Flexibilitet vid avtalets slut – När du når slutet av ditt leasingavtal har du möjlighet att avsluta, förnya eller uppgradera ditt leasingavtal, eller till och med köpa skrivaren.
  • Enkel finansiering – Eftersom finansieringsalternativen för leasingavtal vanligtvis tillhandahålls av skrivarleverantören själv (eller deras valda tredjepartsfinansieringsföretag) är leasingavtalen vanligtvis mycket enklare och snabbare att få till stånd än ett banklån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *